Contaminació electromagnètica

Dia rere dia vivim exposats a ones electromagnètiques d’orígens diversos que alteren els nostres processos biològics incidint negativament en el nostre descans i la nostra salut en general. Conèixer els principals focus emisors de contaminació electromagnètica ens permet evitar i minimitzar els seus efectes nocius.

Els símptomes associats a la contaminació electromagnètica son: mal de cap, rinitis, cefalees, nàusees, vertígen, asma, insomni, nerviosisme i lipoatròfia semicircular.

Actualment les ones electromagnètiques d’alta freqüència son un dels principals responsables de l’alteració del funcionament de la glàndula pineal, responsable de la producció de melatonina, la qual regula els cicles circadians, el descans i la regeneració del nostre organisme.

radiacions artificials

Quines són les principals fonts de contaminació electromagnètica?

· Camps elèctrics (baixa freqüència): Línies elèctriques, cablejat, ordinadors, electrodomèstics i preses de terra deficients.

· Camps electromagnètics (baixa freqüència): Línies d’alta tensió, estacions transformadores i electrodomèstics que tenen petits transformadors, motors i bobines.

· Camps electromagnètics (alta freqüència): Radars, antenes de telefonia, forns microones, telèfons mòbils, telèfons inalàmbrics i routers.

                                     radiacions casa

Espectre electromagnètic:

espectre

Exemples:

Medicions segons la Norma tècnica de mesurament en baubiologie SBM-2015

 

Articles i estudis recents:

NCBI – The effects of grounding

Nature – Long-term exposure to 835 MHz RF.EMF

WTHR – Cellphone risk

La Vanguardia – El riesgo del teléfono móvil

Diari Ara – Hipersensibilitat electromagnètica

UM – Informe CCOO